am spus “Nu Am Timp !”… pentru mine dimineața?… aha!… deci îmi voi dărui DOAR neproductivitate

Intotdeauna o zi va fi mai productiva daca va incepe cu MISCARE, cu o forma de miscare fizica.

Stiu !… apare replica, “Nu Am Timp !”… dar, DOAR 45 de minute daruite unei treziri mai devreme, ar putea rezolva criza de management al timpului.

Dupa spalare, si consumul CANI cu apa calduta, pot fi si doua, ma postez in fata ferestrei deschise, trag aer puternic in piept, dau drumul la cronometru, si incep a executa gimnastica de incalzire segmental/articulara.

Putem incepe de sus in jos, incalzim zona capului indoind si rotind gatul de cate 10 ori pe sens. Urmeaza articulatiile bratelor, incepand cu umerii prin 10 balansari + 10 rotari pe sens, apoi coate, si incheietura mainii, cu cate 10 rotari pe sens pentru fiecare in parte. Terminam incalzirea cu articulatiile menbrelor inferioare, sold, genunchi, glezna, pe fiecare articulatie cu cate 10 rotari pe sens. Timp Total necesar de executie 5 minute.

APOI urmeaza a consuma la micul dejun miscarea poate prin una din variantele :

  1. Sarim Coarda 10 minute + Abdomene 5 minute + Sarim Coarda 10 minute + din culcat facial, cu bratele inainte, Ridicam Brat cu Picior Opus De La Sol de 20 ori + ramanem in culcat facial si aplicam extensia trunchiului prin ridicarea acestuia de la sol, repetativ timp de 2 minute, cu mainile la ceafa de 30 ori… total minute 27.  Se incheie cu exercitii de stretching musculo-articular pentru spate, abdomen, brate, cate 30 de secunde pe fiecare segment… timp executie 5 minute.

TOTAL TIMP – 5 minute INCALZIRE + 27 minute exercitii + 5 minute stretching = 37

minute + Dus 5 minute = 42 de minute 

  1. Exercitii de Forta cu propria greutate – bineinteles se incepe cu cele 5 minute de INCALZIRE segmental articulara, urmate apoi de un circuit alcatuit din

15 Flotari + 25 Genuflexiuni + 15 Flotari + 10 Sarituri pe vertical

(cu genunchi la piept) + 30 abdomene + din culcat facial, executam 50 de ridicari simultane Brat/Picior opus , Timpul Consumat executiei circuitului este de 5 minute

    Repetand de 5 ori circuitul, acumulam 25 de minute, si incheiem cu cele 5 minute de intinderi segmentale

TOTAL TIMP – 5 minute INCALZIRE + 25 minute exercitii + 5 minute stretching = 37

minute + Dus 5 minute = 40 de minute 

  1. Jogging – Se incepe cu cele 5 minute de incalzirea analitica articulara pe segmente, apoi iesim afara unde vom aplica urmatoarea rulare :

 10 minute o alergare usoara + 2 minute sprint + 5 minute alergare usoara + 2 minute sprint + 10 minute alergare usoara – totalul rulat este de 29 minute

TOTAL TIMP – 5 minute INCALZIRE + 29 minute jogging + 5 minute stretching = 39

minute + Dus 5 minute = 44 de minute 

   Acum dupa ce am trecut impreuna cele 3 variante propuse de mini-programe diferite, care incadrandu-se in bugetul de 45 minute alocate, se determina acea constientizare ca:

POT, pot să o fac!

… fara a percepe nici o dificultate… si uite asa am mai inceput a strabate o carare a

Tineretii Fara Batranete!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *