Cum Să Nu Mă Transform Într-un DEPOZIT De Deșeuri

Vrem, nu vrem, si in momentul in care gandesc in corp se “naste” un deseu. Deseul este format din Apa, Radicali Liberi de Oxigen, si CO2.

Acesta se formeaza in fiecare clipa cat Homo Sapiens traieste, pentru functionarea oricarui organ, sau o altfel de actiune musculara este necesar combustibilul ATP, adenozintrifosfatul, combustibil produs prin reactia dintre Glucoza si Oxigen, care va genera si DESEUL.

Deseul va fi preluat de catre Limfa si pus pe calea eliminarii prin Piele(transpiratia), Plaman(respiratia), si Urina, dar in momentul in care mananc mai apare un deseu prin partea nedigerabila a alimentuluin care va fi eliminat prin fecale.

Deci mai pe romaneste cam asa functioneaza sistemul nostru de eliminare a deseurilor, de EPURARE am putea sa-i spunem, recunoscut prin termenul folosit gratuit de Detox.

Acum apare bineinteles intrebarea, si daca suntem dotati cu o astfel de optiune,

   Ce Inseamna Tot Zgomotul Care Ma Inconjoara Cu Detoxul ?

… produse, prafuri, pilule, smootiuh-ri, si alte storsaturi minune care ne “curata

Da, ne curata, de bani bineinteles, pentru ca nu vom ramane decat cu visul dupa “Fata Morgana”, cazand in capcana comercialului informational… ca doar v-o fi si costat ceva, pana cand vor face parte dintr-un program “electoral” al guvernului precum “cornul si laptele” la scolari

Acum sa punem putin lucrurile in ordine, pentru faptul ca respiram, gandim, dormim, citim, in fiecare miime de secunda multe organe lucreaza in noi alimentate cu ATP, formarea ATP-ului din Glucoza si Oxigen, si consumul acestuia vor genera deseuri preluate de LIMFA.

Din total lichid in corp Limfa detine 75%, si circula FIX 100% prin tot corpul prin intermediul unui sistem de vase limfatice precum cel sangvin, DAR nu are pompa, sangele are pompa pe Inima… “pentru Limfa Creatorul a gasit soldOut la magazinul de pompe ?!”

Limfa “a fost lansata in piata corpului uman” cu spotul publicitar MISCAREA MISCA LIMFA, deci toata structura sistemului muscular, prin contractie exercita o presiune asupra peretilor vaselor limfatice determinand astfel deplasarea lichidului limfatic si antigravitational, inlesnind astfel transportul deseurilor catre caile de evacuare.

Eeeei dragii mei, cum i-am spus ?… spot publicitar… aha !… pentru ca aceasta majoritar este si atitudinea multora fata de miscare… “publicitate”, adica doar vorbe, nu fapte, pentru ca ma autohipnotizez cu NU AM TIMP, practic punem in discutie a incepe viata zilnic cu 30 de minute miscare fizica, in care sa include si 10 minute la o intensitate mai ridicata a efortului, si uite asa pe nestiute se “colmateaza” Limfa, apare inflamatia, apare boala, dar miscarea de cele mai multe ori tot nu apare, pentru ca apare medicina moderna cu pilula… alta publicitate de multe ori.

OK, am lamurit-o cu “detoxul” obligatoriu necesar de a exista in ceea ce poate organismul meu a face DAR fara sa mananc, acum voi trece si la cele “de ale gurii”,

Bineinteles apare o alta categorie de deseu in corp care trebuie eliminat prin fecale, din acest moment apare REALA viata sanatoasa.

Pentru a functiona acest departament al organismului de eliminare a deseurilor, mai “pe scurtatura” din total necesar ce mananc zilnic TREBUIE sa fie 50% vegetale,  mai putintica grasime animala(NU am spus deloc, sa ne fie clar !), sa nu am mai mult de 3 mese pe zi, toate incluzand SI vegetale. Vegetalele nu vor veni la masa singure, vor veni la brat cu doctor FIBRA, fibra care in intestinul gros odata se va comporta ca un aspirator de chimie, si a doua oara ca un “maturoi in mate” evitand astfel constipatia, deci deseul este eliminate.

Apoi vin in intampinarea unei digestii usoare sip e reconstructive, cu aplicarea corecta a ASOCIERII alimentelor, Carnea cu Legumele(fara amidonoase), Carbohidratii cu Legumele, Oleaginoasele cu Fructele si Cerealele, si NU vom asocia proteine de origini diferite intre ele.

La trezire, c-am pe obligatoriu, sa consum o cana cu apa calduta pe stomacul gol, si la culcare sa fi servit o cina usoara deja de 1 – 2 ore mai devreme.

Sa devenim cei mai zgarciti contribuabili la covrigarii, produse procesate industrial, “zahar”, faina alba, alcool, fast food, si o data, de doua ori pe luna.

 INCERCAM sa existe ziua in care fara probleme vom putea trai consumand NUMAI 2 mese formate la fiecare masa si cu cel putin 50% vegetale negatite, la interval de 4 ore intre ele, astfel incat pana la prima masa de a doua zi sa-mi ramana un interval de pauza alimentara de 16 ore. Se va declansa AUTOFAGIA, adica celula va incepe sa se hraneasca cu propriile resturi/deseuri acumulate, sau altfel spus se “autocurata” de propriile deseuri. Acest fapt a primit MAXIMA recunoastere academica stiintifica prin acordarea premiului Nobel pentru Medicina in 2016 celui care a reusit sa o dezvaluie intregii omeniri, profesorului cercetator, japonezul Yoshinori Ohsumi

Bineinteles, nu va fi nici o problema cand ocazional in viata noastra apar mesele mai pe traditional, șmichiria este a nu uita de cuvantul MODERATIE, urmata a doua zi cu reactivarea celor bune, adica celor necesare evacuarii deseurilor, MISCARE, HIDRATARE, VEGETALE.

In traducere libera, c-am acesta este ADEVARUL despre “detox”, adica mai corect spus printr-un stil de Viata Sanatos,                                                                                                               Homo Sapiens are capacitatea de a-si elimina SINGUR deseurile.

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *