Făinoase, Cereale, Pâine … ?… musai’ trebuie consumate !…  DAR de care ?

CEREALE… un cuvant, o mancare, care cu siguranta face parte din viata dumneavoastra, cand spun “cereale” gandindu-ma la fulgul sau bobul de Grau, Secara, Porumb, Ovaz, Mei, Orz…

Astfel de cereale la multi dintre noi exista in consumul nostru cu Lapte, Iaurt,  fructe, sau in alte momente ale zilei consumate prin Paine, Biscuite, Placinta, Paste, Prajitura, care le contin prin faina folosita ca si ingredient principal, adica faina alba sau integrala, macinis, neagra.

In prezent ponderea cea mai mare in consumul produselor de panificatie este cea care are ca si ingredient principal faina alba.

Pentru obtinerea fainei albe, bobului de cereala ii sunt eliminate cele trei invelisuri pana la mijloc(de ce oare?!!!), pana la acea sursa energetica de la Soare generata numita Amidon. “ Surpriza”este ca prin eliminarea celor trei invelisuri/straturi se pierde continutul de Fibra in totalitate, si aproximativ tot ceea ce inseamna Minerale, Proteina, Vitamine(B1).

    Un consum constant, pe timp indelungat de produse pe baza de faina alba, vor determina dureri articulare, o rigidificare a tesutului muscular, probleme cardio… acest amidon daruit de produsele pe baza principala faina alba se depune pe interiorul peretilor colonului, adica il “tapeteaza” numai bun de o inflamare precursoare de o tumoare, alaturi de o obstructie a capacitatii de absortie in organism prin peretii colonului a substantelor nutritive precum Mineralele. Consumul constant timp de zeci de ani a produselor pe baza de faina alba, amidonul continut vor invelii nervii intr-o coca, ceea ce poate determina aparitia bolii Alzeihmer dupa varsta de 60 ani.

Astfel Faina ALBA, fiind lipsita de Fibra, ajunge sa aiba un Indice Glicemic Mare, care determina in urma consumarii acesteia INGRASAREA, sau DIABETUL(vai!,.. Vai!… de ai noștri copi!)

   S-ar parea ca nu intamplator CINE a creeat cereala a inzestrat-o si cu cele trei straturi, sursa de Fibra, Proteina, Minerale, Vitamine… pentru ca a noastra VIATA sa aiba SANATATE.

BENEFIC pentru NOI este de a consuma NUMAI pe baza de cereale integrale, si a ne “bucatari” acasa, sau cumpara astfel de ale “limbii placeri”, paine, cozonac, placinta, biscuite, s.a…. FARA A UITA PONTUL !

O PAINE TREBUIE SA AIBA DOAR 4 INGREDIENTE:

FAINA integrală + APA + DROJDIE + SARE

restul ESTE chimie, adică BOALĂ…

apropo, Știai Că… ?… ‘’cutia Pandorei’’ a fost deshisă din anul 1870, an în care s-a inventat făina albă… apoi au urmat restul de ‘’prieteni ai cancerului’’, Zahăr Rafinat, Ulei Rafinat, Sare Rafinată… Îngrășămintele Agricole, Insecticidele, E-urile, și… O.M.G.-urile

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *