Nutritia Vegetala Cruda este DETOX…    dar Homo Sapiens este “marca” OMNIVORA?

Decizia cu privire la tipul de alimentatie avut, ar trebui luata nu dupa ceea ce am mostenit, ci dupa constientizarea realitatii existente.

Alimentatia OMNIVORA_

Este formata, pe langa carne si peste, si din vegetale, lactate, si oua.

Este o nutritie marca majoritara a lui HomoSapiens. Este o nutritie sanatoasa daca sunt consumate toate acestea cu moderatie, intr-o pondere consumata real zilnic a celor trei principii alimentare astfel

65% Glucide + 30% Lipide + 15% Proteina, in care exista inclus zilnic cruditatile vegetale, legume si fructe, spre a asigura calitatea nutritiei.

   Alimentatia OVO-LACTO-VEGETARIANA

Aceasta alimentatie exclude carnea si pestele, formata fiind din Oua, Lactate, si Vegetale.

Acest tip de alimentatie poate acoperi cu succes necestatile nutritionale chiar si ale unui copil in crestere, sau ale unei viitoare mamici, in conditiile in care se acorda atentie la combinatiile realizate zilnic prin mancarurile servite astfel incat sa existe un aport acoperitor si de aminoacizi esentiali. Se recomanda a nu se consuma mai mult de 2, 3 ori pe saptamana Oua, avand o certitudine asupra starii de sanatate a gainilor.

Alimentatia LACTO-VEGETARIANA

Acest tip de nutritie a exclus pe langa Carne, Peste, si Oul, ramanand doar Lactatele, si Vegetalele.

Trebuie acordata totusi multa atentie spre a acoperi prin nutritie zilnic tot necesarul de Aminoacizi, Vitamine si Minerale, ceea ce poate duce la o supradimensonare a cantitalor de lactate consummate zilnic. In acest caz va aparea preocuparea de a cauta sa te indragostesti de lactatele DEGRESATE.

Alimentatia CARNIVORA

Este alcatuita 100% din carne si peste, fara vegetale si cereale.

Acest tip de alimentatie ingreuneaza foarte mult organismul prin aportul excesiv de grasimi saturate si proteine, determinand astfel o crestere a valorilor de acid uric si cholesterol din organism, si a putrefactiei intestinale.

Toate acestea conduc negresit la un risc ridicat de imbolnavire a aparatului cardiovascular, a rinichilor, a oaselor prin instalarea osteoporozei, si la nedorita aparitie a cancerului.

Eschimosi folosesc o astfel de alimentatie, si media lor de viata este foarte redusa.

   Alimentatia VEGETARIANA

In acest caz nutritia este acoperita exclusiv de vegetale, prin legume, fructe, si cereale. In acest caz este nevoie de o foarte mare atentie in alegerile, si combinatiile alimentare facute zilnic, astfel incat sa se asigure intregul necesar de micro si macronutrienti. Nu este benefica sanatatii aplicarea vegetarismului dezechilibrat prin diete restrictitioniste, precum cea Crudifora, in care se consuma numai vegetale crude, si cea Frugivora, in care se consuma numai fructe.

O alimentatie vegetariana controlata calitativ este foarte benefica perioadelor de convalescenta dupa o stare de boala, in perioadele deticate detoxifierii corpului, si folosita cu succes pentru antiimbatranire.

ATENTIE !… pe cazul existentei unei alimentatii 100% Vegetariene la copii, si nu numai, trebuie aduse in consum suplimente cu vitamina D, vitamin B12, si Zinck.

Optiunea privind ALIMENTATIA aleasa, are efecte covarsitoare asupra calitatii vietii. STILUL de viata in care nutritia este ponderata spre 100% in produse alimentare de fabrica, rafinate, si orientate catre carne si dulciuri, determina Boli de Inima, Accidente Vasculare Cerebrale, Diabetul, Obezitatea, boala Alzheimer, Osteoporoza, Scaderea Mediei De Viata.

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *