și eu aș putea OPRI imbătrânirea…  daca as fi mai atent, pe lângă existența Mișcării Fizice în VIAȚA mea, Și La MANCARE

Corpul nostru imbatraneste atunci cand echilibrul dintre celule sanatoase si cele bolnave, se schimba in favoarea celulelor bolnave.

Se spune ca noi mostenim pe “persoana fizica” de la mama si tata 15% din Sanatate,15% primim de la doctor, si 70% depinde de ATITUDINEA noastra.                                                                                                                O atitudine prin nutritiei care ma orienteaza catre o incetinire a imbatranirii as avea daca:

  1. as RENUNTA la Zaharul Rafinat

Care-mi secatuieste organismul de Calciu, Fier, si altele, imi strica dintii, imi degenereaza vasele de sange, ma conduce spre obezitate, diabet, si in final calificandu-ma ca potential castigator al “loteriei vizelor” catre Cancer;

  1. as INLOCUI consumul de Lapte de Vaca cu Lapte de Capra

Datorita continului scazut al Laptelui de Capra in Cazeina si Grasimi, alaturi bineinteles de asemanarea avuta in compozitie cu a Laptelui Uman.

Cazeina este necesara omului pana la varsta de 1 an pentru dezvoltarea unghiilor si a firului de par. Cazeina este descompusa in stomac de catre cheag, cheag pe care organismul nostru nu-l mai produce din jurul varstei de 1 an. Absenta cheagului din stomac face imposibila desfacerea Cazeinei, aceasta ramanand nedigerata devine cauza umflaturilor de pe organism, formeaza pietre la rinichi, blocheaza vasele de sange, si deformeaza degetele;

  1. NU as mai consuma zilnic Carne

Consumul zilnic de Carne ca atare, sau prin semipreparate, mezeluri, si altele, produce procese de putrefactie in intestine, constipatie, otravire a organismului cu Acid Lactic, Oxalic, si Uric, acizi care ne vor darui dureri de incheieturi si spate, osteoporoza.

Carnea in sine nu are gust, ea trebuie gatita, si astfel o imbogatim cu un pachet de substante cancerigene, prin procesele de pregatire, conservare, si prajire.

La digestia carnii este necesara o cantitate mare de  vitamine, de unde apare necesitatea obligatorie de a o servi odata cu o cantitate MARE de Salata Vegetala, altfel o parte din carne ramane nedigerata si ajunge sa putrezeasca in intestine.

Consumul exagerat al carnii de CATRE copil, determina acestuia o carenta de vitamine si microelemente care-l va duce pe nestiute la aparitia Anemiilor, Alergiilor, Exemelor pubertatii, si la “multe alte daruri”

  1. as consuma mai PUTINA Faina Alba

Faina alba, produsele pe baza de faina alba, pentru a putea fi desfacute au nevoie de mari resurse de vitamine, aproximativ identic ca si in cazul, zaharului rafinat sau al carnii. In plus amidonul nu se digera complet transformandu-se intr-o pasta lipicioasa care se depune pe peretii intestinelor, a vezicii biliare si urinare.

Orice produs de panificatie imi mai daruieste si pachetul de aditivi, arome de sinteza, coloranti, conservanti, care impreuna cu amidonul nedigerat ne va distruge gradual, ducand la intepenirea incheieturilor si a muschilor. Deci pentru sportivi, MAI PUTINA faina alba inseamna mai multa putere.

  1. as REDUCE din consum produsele rafinate

Produsele Rafinate, ale industriei dar, prin a lor digestive determina o distrugere lenta a Corpului Fizic cat si a celui Psihic

O gluma din Japonia ne spune ca:

“ Daca Un Cuplu Isi Incep Ziua Certandu-se,

Ar Trebui Sa-si Aminteasca Ce Au Mancat Cu O Seara Inainte”

  1. dacă VOI consuma zilnic vegetale CRUDE

  Pur și simplu consumul peste zi, a 2 fructe diferite(preferabil în prima parte a zilei), și a 2 Salate ‘’curcubeu’’ din Legume și Verdețuri CRUDE, îmi va dărui o constantă a IMUNITĂȚII

  1. NU as servi la aceeasi masa Carbohidrati, Proteina, si Lipide

Carbohidrati se digera partial in gura si apoi total in duoden, Proteina se digera mai mult de 95% in stomac.

Pentru fiecare se produc sucuri gastrice diferite, si au nevoie de perioade de timp diferite pentru desfasurarea digestiei.

Existenta in mancare si a Grasimi, care se digera in duoden total, in stomac aceasta va impiedica activitatea sucurilor care desfac Proteina, determinand o prelungire a termenului de sedere al mancarii in stomac.

Daca apoi mai si bem ceva in timpul mesei, sucurile gastrice incep a fi IMPINSE din stomac in duoden. Duodenul are un mediu alcalin, sucurile gastrice acide vor rani mucoasa care captuseste duodenul, se declanseaza inflamatia urmata de Ulcer Duodenal.

Ramasitele nedigerate/nedesfacute din stomac vor migra apoi catre intestinal gros, unde produsele pe baza de faina alba, zahar, vor intra in putrefactive, iar produsele din carne devin o materie fecala stagnanta care inflameaza zona, optureaza absortia microelementelor, ne califica in “loteria vizelor” pentru Cancer.                                                                                             Se spune ca:

“Dumnezeu A Inventat Mancarea, Iar Satana Bucatarul” 

… Deci in final inteleg ca CONDITIA concedierii imbatranirii este MODERATIA

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *