te doare capul, TU ești pastila

In prezent hipnotizat de tot zgomotul “educational”, cand ma doare “ceva”, prima masura care o iau este a pune pastila in gura.

Doctorul, media educationala, nu mai indica preventia, ne directioneaza a actiona direct cu “chimia” asupra acelui 25% din total lichid al corpului care inseamna Sange, neglijandu-se partea de 75% numita Limfa sau “statia de epurare a organismului”, dar in primul rand nu se identifica realitatea ca orice durere sau boala este cauza unui dezechilibru energetic din corp.

Fiecare organ al corpului nostru emite pe o anumita frecventa de unda o cantitate de energie intr-o anumita dinamica, formandu-se astfel o armatura de meridiane energetice care constituie Corpul Energetic, sau Corpul Eteric. Inca din faza de embrion HomoSapiens, isi construieste corpul fizic pe aceasta armatura numita corp energetic. In momentul in care a aparut durerea, boala, 100% exista undeva in corp un dezechilibru energetic, dar prezentul nu ne mai indica acest fapt, fapt demonstrat si practicat cu succes in vindecare si preventie de cateva civilizatii timp de mii de ani, practici care au pus si bazele medicinii modern de astazi.

 

Scopul meu nu este de a face o pledoarie contra pastilei, daca ea nu s-ar fi inventat HomoSapiens cu siguranta disparea de pe fata pamantului. Descoperirea Penicilinei, care este de fapt un banal mucegai, a rezolvat problema a multor molimi de pe Pamant, Variola, Holera, Febra Tifoida, si multe altele care secerau anual milioane de vieti.

Dar un consum necontrolat, abuziv, de medicamente va aduce o ALTA suferinta. Un exemplu foarte uzual din viata noastra poate fi Aspirina, care determina o traumatizare cu sangerare a stomacului si duodenului, sau a Antinevralgicului, care este precursor al cancerului de vezica urinara, sau noi consuman “educati” ca si prim ajutor, noi si noi produse antiinflamatoare de sinteza cu nenumarate si necunoscute efecte secundare. Preventia si singurul medicament care nu are efecte secundare, MANCAREA, este din ce in ce pusa mai putin in discutie, iar informatiile pertinente cu practicile civilizatiilor care stau la baza medicinei moderne de astazi sunt greu accesibile in conditiile in care TU doresti sa le cunosti.

La baza medicine moderne sta Tratatul Chinez De Medicina Al Imparatului Galben, de acum 2600 de ani, tratat care este o gestionare a practicilor si solutiilor fara efecte secundare folosite de catre chinezi cu zeci de mii de ani in urma. Chinezi, de acum 3000 de ani aveau cunostinte ca exista in corp, printre multe altele, faptul ca Plamanul este locul unde se face schimbul de gaze, ca in Stomac si Duoden se descompune si absoarbe mancarea in corp, iar acum 20.000. ani chinezii efectuau operatii pe oase.

Aceste practici si solutii se adresau Corpului Energetic in vindecarea cu succes al Corpului Uman prin restabilirea echilibrului energetic INN si IANG a organului sau meridianului energetic afectat, prin homeopatie, ceaiuri din plante, acupunctura, si acupunctura fara ace.

In China erau cunoscute ca “Legi Ale Celor 5 Elemente”, APA – LEMN – FOC – PAMANT – METAL, practicile civilizatiei chineze avand cea mai lunga longevitate in practica, cu siguranta datorita eficacitatii acestora

In India,   practicile Corpului Energetic erau regasite sub conceptul “Celor 7 CHAKRE”, cele 7 porti energetice de legatura cu Universul al corpului uman, SupraAnal,Pelvian, Ombilical, Cordial, Cervical, Frontal(al treilea ochi), si SupraCerebral.

In Coreea și Japonia le regasim sub denumirea “in 6 Energii”, VANT – CALDURA – ARSITA – UMIDITATE – USCACIUNE – FRIG.

Totul pana aici pare ca o frumoasa poveste, cu “A Fost Odata…” , dar simplu, ca si exemple, practic cand:

  • MA DOARE CAPUL, primul ajutor mi-l realizez aplicandu-mi o acupunctura fara ace, adica o PRESUPUNCTURA pe fata palmei unei maini, indiferent ca va fi stanga sau dreapta, in PUNCTUL format la Intalnirea Prelungirii Oaselor Degetului Aratator, cu Prelungirea Oaselor Degetului Mare, punct care il voi MASA energic cu buricul degetul mare de la cealalta mana timp de 10 minute                                                                                                                                                                                                                                                               … SAU pot aborda analgesic pentru durerea de cap un alt punct energetic, pornesc de la marginea sprancenei interioare Perpendicular In Sus Pana In PUNCTUL Unde Intalnesc Prima Radacina De Par, aplicand si pentru spranceana stanga si pentru cea dreapta vom gasi 2 PUNCTE, Ambele Simultan Le Vom Masa Cu Buricul Degetelor, sau le vom POCNI cu buricele degetelor timp de 10 minute(practica benefica si in cazul durerilor cauzate de sinuzita frontal)
  • TRANSPIR noaptea fara a avea temperatura corporala mai mare de 38 grade Cesius, MASEZ puternic scobitura palmei
  • STRESAT, ma simt ca o oala sub presiune la cate am de facut, si la cate mai primesc, pur si simplu, timp de 5/10 minute voi ZAMBI in continuu, practica care poate fi abordata cu succes si in sporturile de anduranta pe momentele cand simti ca neputinta te “doboara”
  • OBOSEALA FIZICA/ASTENIE, masez puternic PUNCTUL situat SUB Vertebra 1 Dorsala(aceasta vertebra se afla sub cea mai proeminenta vertebra cervicala, si ultima fiind a 7a)
  • AM DE MEMORAT sau NU-MI AMINTESC ceva, masez inapoia CRESTETULUI capului, la aceasta manevra cred ca ne recunoastem cu totii prin momentele in care nu ne aduceam aminte de ceva, duceam mana instinctiv, si ne scarpinam, inapoia crestetului capului. Exact in acest loc se gaseste punctual atentiei si al memoriei.
  • AGRESIVITATE, este temperata prin trasul Lobului Urechii(trasul de ureche), asta nu stiu de ce ?!… im reaminteste de copilarie                                                                                                                                             
  • INDIGESTIE, masaj puternic al punctului situat la baza osului degetului cel mare in palma.

… ar mai fi mult, DAR mult de povestit, cu siguranta ne vom mai reintalni pe acest subiect.

   In final dragii mei va invit, pe langa o Nutritie cu 50% Vegetale Crude din aport total de mancare zilnic, pe langa trusa casnica de prim ajutor “a la bunica”, adica Usturoiul, Ceapa  si Ceaiurile din Plante Medicinale, pe langa Cana cu Apa Calduta servita la trezire,

pe langa cel putin 15 minute de activitate fizica intensa zilnic, ca sa nu spui de “pompa de Limfa”, pe langa “a-l invita pe mos Ene la pat” in jurul orei 22,                                                                                                  a introduce in caz de necesitate propria “pastila”, adica mai pe traditional  “ghibositul”… 

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *